brommer, scooter, schade particulier, verkeer, snorfiets

Bromfietsverzekering

  • Scherpe premie
  • Uitstekende voorwaarden
  • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aanVan Snor naar Brom

Van Snor naar Brom

Vanaf 1 januari 2023 geldt er voor snorfiets opzittende een helmplicht!
Kan en mag ik dan ook net zo hard rijden als een normale bromfiets?

Ombouwen van snorfiets naar bromfiets

Een snorfiets kan (redelijk eenvoudig) worden omgebouwd naar een bromfiets door een handige doe-het-zelver of door een bromfietsmonteur. Het is niet verplicht om de snorfiets om te bouwen naar een bromfiets. De snorfiets blijft gewoon een wettelijk toegestaan motorrijtuig, alleen geldt er vanaf 1 januari dus de helmplicht.

Als de snorfiets wél is omgebouwd naar een bromfiets is het verplicht dat deze bromfiets wordt gekeurd door de Dienst Wegverkeer (RDW). Op www.rdw.nl kunt u hier meer informatie over vinden. De RDW zal na goedkeuring een gele kentekenplaat ter beschikking stellen voor de bromfiets.

Verzekering

De verzekering voor een particulier gebruikte snorfiets kent een lagere premie dan de verzekering voor een particulier gebruikte bromfiets. Immers, een snorfiets kan/mag minder hard rijden dan een bromfiets, waardoor over het algemeen een aanrijding met een snorfiets minder hard aankomt dan een aanrijding met een bromfiets. En de schade bij een aanrijding met een snorfiets blijft dan ook vaak beperkter dan een schade veroorzaakt door een bromfiets.

Als een snorfiets is omgebouwd naar een bromfiets ben je als verzekeringnemer verplicht om dit te melden bij de verzekeraar. De verzekeraar zal dan beoordelen of zij voor de tot bromfiets omgebouwde snorfiets dekking willen verlenen. En de premie wordt dan gebaseerd op het risico dat de bromfiets met zich meebrengt ten opzichte van het risico dat de snorfiets voor ons vormde. Ook kan de verzekeraar als zij dat noodzakelijk vinden nog aanpassingen doen in: een eventueel eigen risico, in de polisvoorwaarden of in de van toepassing zijnde clausules.

Niet doorgeven = niet verzekerd

Als een snorfiets wordt omgebouwd naar een bromfiets, en je geeft dit niet aan de verzekeraar door, dan is een schade niet verzekerd. De bromfiets voldoet namelijk niet meer aan de omschrijving van het motorrijtuig waarvoor de verzekeraar een polis heeft afgegeven. Als een verzekeraar toch aan een benadeelde schade moet vergoeden dan zullen zij deze schadevergoeding verhalen op de verzekeringnemer. Deze zal de schade-uitkering dus moeten terugbetalen aan de verzekeraar.

Het is dus van groot belang dat je als verzekeringnemer, wanneer de snorfiets is omgebouwd naar bromfiets, deze aanpassing doorgeeft aan de verzekeraar. Anders kan dit verregaande financiële gevolgen hebben voor de verzekeringnemer/bromfietseigenaar. En deze financiële gevolgen zullen vaak veel groter zijn dan het premieverschil wat je meer moet gaan betalen.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.