Instructie aanleveren documenten

Ons kantoor ontvangt uw stukken graag digitaal.
Soms heeft u de stukken al digitaal van een ander ontvangen of in uw bezit en wilt u ze naar ons doorsturen en soms dient u ze eerst zelf te scannen.

Het is aan te raden de digitale documenten in de uitgaande mail nog even te controleren op:

  • Leesbaarheid?
  • Dat de totale grote van de mail kleiner is dan 9mb?

Het liefst ontvangen wij bestanden die als 'PDF' zijn opgeslagen. Onderstaand kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

Via een scanapparaat

De meeste scanners zijn in staat om het document op deze wijze op te slaan.

Via de virtuele PDF printer

Een bestaand digitaal document of afbeelding kan worden omgezet naar PDF met een zogehete PDF printer. Diverse software programmaatjes zijn hiervoor te vinden op internet en vaak gratis te downloaden. Als voorbeeld 'primoPDF'.

Via de Smartphone of tablet

Steeds vaker ontvangen wij afbeeldingen die met een smartphone gemaakt en verzonden zijn. Ondanks dat de meeste smartphones met een goede camera zijn uitgerust wordt de afbeelding vaak door het mailprogramma verkleind naar een niet leesbare grote.
Er zijn echter apps verkrijgbaar die met de camera van uw smartphone of tablet foto's maken en meteen omzetten naar een PDF om deze vervolgens te versturen (delen). Een voorbeeld van een dergelijke app is 'Adobe Scan-app' of  'Camscanner'. U kunt deze downladen via de App Store of Google Play.

Grote bestanden

Gaat u meer dan 9 MB versturen dan adviseren wij u de inhoud te verdelen over meerdere mails of gebruik te maken van een zogehete cloudservice. Hierbij zorgt u dat de bestanden worden geupload naar een tussenstation en ons kantoor kan ze dan weer downloaden. Een bekende cloudservice is 'WeTransfer'.

Ook hiervan zijn apps beschikbaar die u kunt plaatsen op uw smartphone of tablet. U kunt deze downladen via de App Store of Google Play.

Disclaimer
Op-Heij kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden geachten voor installatie fouten van programmatuur van derde. De genoemde programma's zijn slechts een greep uit het aanbod wat er momenteel wordt aangeboden. Veel van deze programma's zijn gratis, betaalde versies bieden meestal meer keuze opties waaronder uitgebreide privacy instellingen.

Stel ons gerust uw vraag