Directe schadeafhandeling vanaf 1 juli van kracht

Autoverzekeraars maken het vanaf 1 juli makkelijker om schades aan motorrijtuigen snel af te handelen. Bij een ongeluk dat niet uw schuld is, schieten ze het schadebedrag voor. Nu moet de verzekeraar van de tegenpartij de schade nog betalen en dat duurt soms lang. 

Auto ongeluk
Nieuws
Datum: 30-06-2021

Deze regeling, de zogenoemde directe schadeafhandeling, geldt voor motorrijtuigen met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Zodra de regeling ingaat, kunnen wij een schade die niet door uw schuld is ontstaan direct bij uw eigen verzekeraar claimen. Die betaalt het schadebedrag uit en verhaalt het vervolgens op de verzekeraar van de verantwoordelijke. 

Sneller 

Het grote voordeel is dat de schadeafhandeling hierdoor een stuk sneller kan. Praktisch gezien betekent dit dat u eerder een garage-afspraak kunt maken om de schade te laten herstellen en/of het schadebedrag eerder krijgt uitgekeerd. U moet de schade natuurlijk wel zo snel mogelijk aan ons doorgeven. 

Extra dienstverlening 

Bijkomend voordeel is dat u mogelijk kunt profiteren van de dienstverlening die uw verzekeraar aanbiedt aan klanten met een allriskverzekering. Vaak kunnen die hun schades laten herstellen bij kwaliteitsgarages waarmee de verzekeringsmaatschappij nauw samenwerkt.  

Meer informatie 

Wilt u meer weten over directe schadeafhandeling? Heeft u een andere vraag over een lopende of nieuwe auto- of motorverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.