Veel reisverzekeringen aangepast door corona

Voor het eerst in jaren lijkt de corona-pandemie weinig invloed meer te hebben op onze vakantieplannen. Toch zijn er nog wel uitzonderingen, zoals bij reizen naar sommige verre bestemmingen. Daarnaast zijn de regels van reisverzekeringen veranderd.

Reisverzekering paraplu beschermt bagage, camera, zonnebril, hoed, camera en auto op een blauw met gele achtergrond

De belangrijkste graadmeter voor veilig reizen naar het buitenland is en blijft de wereldkaart met groene, gele, oranje en rode gebieden. Om u te helpen bij het voorbereiden van uw reis, heeft het ministerie ook een speciale reisplanner gemaakt. Die geeft u inzicht in de In de (corona)regels van het land waar u op vakantie gaat en de landen waar u doorheen reist. Ook vindt u er de regels die gelden als u terugkomt naar Nederland.

Reisverzekering

Omdat reisverzekeraars een coronabesmetting niet meer als een onzeker voorval beschouwen, kan het gevolgen hebben als u tijdens uw vakantie COVID krijgt. Toch bieden bijna alle verzekeraars volledige dekking als dit gebeurt als u in een land bent waar kleurcode groen of geel geldt.

Quarantaineverplichting

Ook eventuele extra reis- en verblijfskosten worden dan door de meeste maatschappijen vergoed, aldus onderzoeksbureau MoneyView. Maar als er sprake is van een quarantaineverplichting gaat dat niet altijd op. Anders wordt het als u naar een gebied reist waar kleurcode oranje geldt. In dat geval vergoeden veel verzekeraars de extra kosten niet.

Controleren

Welke reisverzekering u ook heeft, het is altijd verstandig om voor vertrek goed te controleren welke voorwaarden er gelden en wat uw reisverzekering wel en niet dekt. Wij helpen u daar graag bij. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.